Hirdetmény – Ellenőrzött bejelentés

Tájékoztató a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet alapján induló eljárásokról

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2020. május 18. napjától hatályos, 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet értelmében az engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában nyújthatók be, a bejelentes@janossomorja.hu e-mail címen.

A Kormányrendelet 1. számú melléklete szerinti ügyekben nincs helye ellenőrzött bejelentésnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a bejelentéseket konkrétan beazonosítható módon tegyék meg, hiszen ellenkező esetben a tevékenység megtiltására is sor kerülhet.

A 2020. május 18. napján folyamatban lévő eljárásokban az ügyfél kérheti, hogy engedélykérelmét ellenőrzött bejelentésként bírálják el.

Az ellenőrzött bejelentésnek is tartalmaznia kell a jogszabályban előírt adatokat és mellékleteket, a Korm. rendelet 5.§ (6) bekezdésében megjelöltek kivételével.

Az engedélyköteles tevékenység – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül folytatható, azt követően, hogy a Hatóság döntéséről értesítette a kérelmezőt.

Azon bejelentések vonatkozásában, amelyeknek illeték vagy igazgatási szolgáltatási díj vonzata is van, a Kormányrendelet értelmében a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének, vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50 %-át kell leróni.

Kérjük, hogy a kapcsolattartás érdekében bejelentésükön telefonos elérhetőségüket minden esetben tüntessék fel.

 

További kérdés esetén tájékoztatást nyújt kollégánk az alábbi elérhetőségen:

Tompáné Darázs Emília: 96/565-241

 

Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal

Next Post

Szelektív hulladékgyűjtés

szo máj 23 , 2020
Értesítés A házhoz menő szelektív (kék kukás) hulladékgyűjtés következő időpontja: 2020. május 25. hétfő Kérjük, a tárolóedényeket előző nap helyezzék ki a közterületre! Related posts: Partnerségi hirdetmény és meghívó lakossági fórumra – 2021 június 21. Felhívás Várbalog község közigazgatási területén való eb összeírásra Újra személyes ügyfélfogadás Meghívó lakossági fórumra