Felhívás Várbalog község közigazgatási területén való eb összeírásra

Tisztelt Ebtartók!

Várbalog Község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi
XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve
2020. szeptember 1. – 2020. november 30. között eb összeírásra kerül sor.

Az eb összeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebek bejelentése 2020. október 31-ig az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • Az adatlap online kitölthető a https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas link alatt.
  • a kitöltött és aláírt adatlapokat Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal (9243 Várbalog, Fő utca 1.) – címre postai úton beküldve,
  • a Várbalog Község Önkormányzata (9243 Várbalog, Fő utca 1.) hivatali helységében leadva,
  • az adougy@varbalog.hu email címre beküldve.

Adatlap igénylése:

Azok részére, akik nem tudnak elektronikus adatszolgáltatást teljesíteni, az adatlap személyesen is átvehető a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal (9243 Várbalog, Fő utca 1.) hivatali helységében, vagy letölthető a község honlapján.
A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatalban Németh Tivadarné ügyintézőtől vagy a 0696/226-035 telefonszámon kérhető.

Letölthető adatlap ebösszeíráshoz:

Felhívom egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az
    ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján ebenként 30.000,- Ft.

Felhívás ebösszeírásra:

Várbalog, 2020.szeptember 1.

 Várbalog Község Önkormányzata

Next Post

Pályázat - álláslehetőség

csü okt 1 , 2020
Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Tanácsa a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII. törvény 20/B.§ alapján pályázatot hirdet Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény magasabb vezető beosztás ellátására.   A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony Foglalkoztatás jellege:                                teljes munkaidő A vezetői megbízás időtartama:             a vezetői megbízás határozott időre, […]