Felhívás Várbalog község közigazgatási területén való ebösszeírásra

Tisztelt Ebtartók!

Várbalog község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

2023 szeptember 04. – 2023. november 30. között ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebek bejelentése az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • elektronikusan az adatok az E-Önkormányzati portálon (https://ohp20.asp.lgov.hu/nyitolap) bejelentkezést követően, az EB ÖSSZEÍRÓ ADATLAP nyomtatványt kiválasztva elektronikusan beküldhetők.
  • a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal Várbalogi Kirendeltségén (9243 Várbalog, Fő utca 1.) leadva,
  • a adougy@varbalog.hu email címre beküldve.

Adatlap igénylése:

  • Azok részére, akik nem tudnak elektronikus adatszolgáltatást teljesíteni, az adatlap személyesen is átvehető a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal Várbalogi Kirendeltségén (9243 Várbalog, Fő utca 1. vagy letölthető a község honlapjáról
  • A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal
  • Várbalogi Kirendeltségén Németh Tivadarné ügyintézőtől a 06 96/226-035 telefonszámon kérhető.

Felhívom egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • január 1-től a négyhónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján ebenként 150.000,- Ft.

Együttműködésüket köszönöm!

 Várbalog, 2023. 09. 01.

dr. Péntek Tímea s.k.

                                                                                                         jegyző

 

Next Post

Meghívó képviselő-testületi ülésre 2023. 09. 14.

csü szept 7 , 2023
Értesítem, hogy Várbalog Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. szeptember 14-én (csütörtökön) 15 óra 30 perckor rendes képviselő-testületi ülést tart az önkormányzat tanácskozó termében, melyre ezúton tisztelettel meghívom. Napirendi pontok: 1. Várbalog Község Önkormányzatának 2023. évi költségvetéséről szóló 1/2023. (II.7.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő:    Frank Anita polgármester   2. Az önkormányzat gazdálkodásának […]